Ilves pelasi viihdyttävän ottelun TPS:ää vastaan puolivälierässä, mutta HJK ja FC Lahti osoittautuivat lopulta liian koviksi. Kuva: Joope Erkkilä.

Helsingin Jalkapalloklubi on 15-vuotiaiden poikien Suomen mestari vuosimallia 2021. HJK kaatoi sunnuntaina Kauppi 3:lla pelatussa finaalissa KuPS YJ:n selkeästi osumin 5-0 (2-0). Suomen mestarien maalit iskivät David Ezeh 15’, Daniel Hvidberg 24’, Emil Ingman 54’, Elias Jantunen 58’ sekä Kingsley Kwasi Kwaw 59’.

Finaalin kanssa samaan aikaan pelatussa pronssiottelussa FC Lahti onnistui kaatamaan kotijoukkue Ilveksen jatkoajalle venyneessä ottelussa osumin 1-2 (1-0). Ilveksen maalista vastasi Juho Lähteenmäki ottelun 5. minuutilla ja Lahden molemmat maalit iski Colin Banthantha Ndabawedje 36. sekä jatkoajan 18. minuutilla.

Voittajajoukkueen David Ezeh palkittiin lopputurnauksen parhaana pelaajana. Ezeh jakoi myös maalipörssin voiton Käpylän Pallon Nidal Adhamin kanssa, molemmat pelimiehet tekivät kahdeksan maalia kuuteen turnausotteluun.

Hienosti neljänneksi sijoittuneen Ilveksen parhaat maalintekijät olivat juuri Juho Lähteenmäki ja joukkueen kapteeni Rasmus Väisänen, jotka molemmat tekivät neljä maalia mieheen. Neljällä tehdyllä maalilla irtosi jaettu kolmas sija turnauksen maalipörssissä.

Kolmannen turnauspäivän, lauantain 23. lokakuuta pelattujen otteluiden tulokset:

PKKU – Pallo-Iirot 3-2 (1-1) (sijat 9-16)

WFA/VIFK YJ – OLS 2-1 (0-1) (sijat 9-16)

VJS – GrIFK 1-1 (0-0), rangaistupotkukilpailu 5-4 (sijat 9-16)

FC Espoo – VPS 0-4 (0-3) (sijat 9-16)

Hercules YJ – KuPS YJ 1-2 (1-1) (sijat 1-8)

HJK – KäPa 6-1 (3-0) (sijat 1-8)

TPS – Ilves 3-6 (2-3) (Ilveksen maalit Mäentakanen 13′, Väisänen 15′ & 28′, Kalliomäki 49′, Lähteenmäki 53′ & 55′) (sijat 1-8)

FC Lahti – FC Honka 0-0 (0-0), rangaistuspotkukilpailu 5-4 (sijat 1-8)

Pallo-Iirot – OLS 0-1 (0-0) (sijat 13-16)

PKKU – WFA/VIFK YJ 0-2 (0-1) (sijat 9-12)

VJS – VPS 1-1 (1-1), rangaistuspotkukilpailu 0-2 (sijat 9-12)

GrIFK – FC Espoo 2-1 (1-0) (sijat 13-16)

KäPa – TPS 1-3 (1-1) (sijat 5-8)

HJK – Ilves 1-0 (0-0) (sijat 1-4)

FC Honka – Hercules YJ 3-0 (2-0) (sijat 5-8)

FC Lahti – KuPS YJ 0-0 (0-0), rangaistuspotkukilpailu 2-4 (sijat 1-4)

Turnauksen päätöspäivän 24. lokakuuta pelattujen otteluiden tulokset:

Pallo-Iirot – FC Espoo 3-3 (2-1), rangaistuspotkukilpailu 5-6 (sijat 15-16)

OLS – GrIFK 4-2 (1-2) (sijat 13-14)

PKKU – VJS 0-0 (0-0), rangaistuspotkukilpailu 2-3 (sijat 11-12)

WFA/VIFK YJ – VPS 0-3 (0-1) (sijat 9-10)

KäPa – Hercules YJ 6-1 (1-0) (sijat 7-8)

TPS – FC Honka 2-2 (1-0), rangaistuspotkukilpailu 6-7 (sijat 5-6)

Ilves – FC Lahti 1-2 (1-0) (Ilveksen maali Lähteenmäki 5’) (pronssiottelu)

HJK – KuPS YJ 5-0 (2-0) (finaali)

Aamulehti näytti SM-lopputurnauksen kaikki 48 ottelua ja ovat katsottavissa myös jälkikäteen tallenteina Aamulehden verkkosivuilla: https://www.aamulehti.fi/jalkapallo/art-2000008335332.

Kai Pahlman SM-lopputurnauksen tuloksiin ja tilastoihin voi tutustua Palloliiton tulospalvelun kautta: https://tulospalvelu.palloliitto.fi/category/P15-KP!NuoretKP2021/results.

Kiitoksia kaikille SM-lopputurnauksesta!