Ikäluokkavastaavana Vuoden tyttöjen joukkueeksi valitussa T12:ssa toimiva Anu Männistö on valittu Ilves jalkapallon lokakuun Kuukauden vapaaehtoiseksi. Onnea Anu!

Anu saa Kuukauden vapaaehtoisena itselleen tuotteen Ilves jalkapallon verkkokaupasta: https://ilvesedustus.fi/kauppa/.

Vuoden 2023 kymmenes Kuukauden vapaaehtoinen pääsi muun muassa kertailemaan omaa Ilves-taustaansa.

Anun haastattelu on tehty viime viikon loppupuolella, Ilveksen junioriedustuksen päättäjäisten jälkeen!

 

Kerro heti kärkeen, että kuka olet ja mitä teet?

”Eli olen Anu Männistö, T12-ikäluokan ikäluokkavastaava.”

Miten olet päätynyt alun perin Ilveksen vapaaehtoistoimintaan mukaan?

”Alkujaan aloin itse pelata Ilveksen Lady-futiksessa vuonna 2006 tai 2007. Seuravalinta oli siis siinä ja esikoiseni aloittaessa Futis-Liigassa, ehkä vuonna 2009, päädyin 2004-syntyneiden Annala-Kaukajärven valmentajaksi ja jojoksi.

Parin äitiyslomavuoden jälkeen palasin toimarihommiin junioriedustuksen puolella. Esikoiseni siirryttyä toiseen seuraan C-ikäluokan jälkeen ajauduin tutun vastuuvalmentajan tuuppaamana nuoremman tyttäreni joukkueeseen ikäluokkavastaavaksi.”

Mitä kaikkia hommia olet ennättänyt tekemään ja mikä on oma suosikkitehtäväsi?

”Aloitin T12-ikäluokkavastaavan pestissä, kun joukkue perustettiin eli takana on yhteensä 4 vuotta. 2004-syntyneiden kanssa toimin viisi vuotta vastuuhuoltajana ja vuoden huoltajana + yhden kauden Ilves Futis-Liigassa valmentajana ja jojona.

En osaa sanoa suosikkihommaa, ympärilläni on ollut molemmissa ikäluokissa mahtava tiimi, jonka kanssa on hyvä tehdä yhdessä töitä joukkueen eteen. Lisäksi tällä toisella kierroksella on hommaa helpottanut se, että tunnen vanhempien ikäluokkien toimijoita, joten on aina ollut helppo kysyä neuvoa, pohjia infokirjeisiin jne.”

“Anu on hoitanut pestinsä hyvin vuosien ajan, kaikki on sujunut kivuttomasti. Lisäksi on vihellellyt keltaisten pelejä. Moni arvostaa Anun panosta.” Sinusta kerrottiin muun muassa näin, mitä ajatuksia herättää ja allekirjoitatko?

”Vanhemman tyttäreni joukkueen ikäluokkavastaavan antaman mallin mukaan ikäluokkavastaava on se joka paikkaa, jos kukaan muu ei pääse. Oma pelitausta toki avaa mahdollisuuden tuohon treenipelien viheltelyyn, vaikka toki olen pelinohjaajakurssinkin käynyt.”

Klassikkokysymys, mitä vapaaehtoisuus antaa sinulle?

”Vapaehtoisuus Ilveksen jalkapallon parissa antaa mahdollisuuden seurata pelaajien kasvua lapsesta nuoriksi aikuisiksi. Esimerkiksi naisten edustusjoukkueen pelaajat Moona Laine ja Matilda Sarlin ovat mahtavia esimerkkejä tästä, 5v5 peleistä asti heidän uraansa seuranneelle.

Lisäksi vapaehtoistyön kautta on löytynyt kanssa toimijoista ystäviä, joiden kanssa yhä kokoonnumme säännöllisesti viettämään aikaa, vaikkeivat lapsemme enää vuosiin ole samoissa joukkueissa pelanneet.”

Mitä jäi erityisen hyvin mieleen kaudesta 2023 ja mitä puolestaan odotat kaudelta 2024, jatkathan hommissa?

”Junioriedustuksen päättäjäisistä juuri palanneena on helppo sanoa, että kauden kohokohta oli vuoden 2023 tyttöjoukkueen julkistus.

Kaudelta 2024 odotan kovia pelejä ja huikeaa kehitystä tytöissä. Rehellisesti sanottuna joka vuosi jossain kohtaa päätän, että tämä oli sitten viimeinen kausi ja syksyllä pyörrän puheeni. Eli kyllä 12. kausi vapaehtoisena on edessä.”

Minkälainen futistausta sinulta itseltäsi löytyy, harrastatko lajia vai riittääkö vapaaehtoistehtävät?

”Olen aikuisena pelannut noin 16 vuotta futista ja futsalia naisten harrasteessa. Eli mut voi löytää futiskentältä pitämästä pöytäkirjaa, viheltämästä, pelaamasta tai katsomosta!”

 

Paljon onnea vielä Anulle!

Kuukauden vapaaehtoisten haastatteluihin voi tutustua verkkosivuilla: https://ilvesjalkapallo.fi/seurainfo/ -> Kuukauden vapaaehtoinen.