Aleksi Piirainen aloittaa Ilveksen D-poikien päävalmentajana marraskuussa!

Oulusta maailmalle ponnistava Aleksi Piirainen on valittu Ilveksen D-poikien uudeksi päävalmentajaksi! Piirainen aloittaa uudessa työssään marraskuun 1. päivä.

Kerro alkuun, kuka olet ja mitä teet tällä hetkellä?

”Olen Aleksi Piirainen, paremmin tunnettu lempinimellä ’Api’. Tällä hetkellä identiteettiäni määrittävä juttu sekä ammattini on jalkapallovalmentaja. Toimin ammattivalmentajana helsinkiläisessä Käpylän Pallossa.”

Millainen pelaaja- ja valmentajatausta sinulla on?

”Pelaajana ja valmentajana olen alu nperin Oulun Luistinseuran kasvatti. Pelasin OLS:ssa B:n SM-sarjaan asti ja kolkuttelin juniorimaajoukkueiden portteja, mutta näin valmentajan silmin ajatellen saattoi olla parempi, että siirryin valmentamisen puolelle jo varhain 17-vuotiaana. Valmensin ensin OLS:ssa viisi vuotta ja KäPassa olen ollut nyt seitsemän vuotta.”

Millä fiiliksillä suuntaat kohti Pirkanmaata ja Tamperetta?

”Todellakin hyvillä fiiliksillä. Kun kuulin tästä mahdollisuudesta, laitoin heti siirtymisen Tampereelle omaksi ykkösvaihtoehdokseni. Olen vielä nuori valmentajaksi, joten halusin uusia virikkeitä ja hypätä hieman epämukavuusalueelle.

Tampereesta kaupunkina olen kuullut hyvää – paikkakunnalla on kuulemma hyviä kasvisravintoloita ja kulttuuria. Lisäksi urheilu on tärkeä osa kaupunkikuvaa ja arkea.”

Mitä tavoitteita tai haaveita sinulla on?

”Tavoitteeni valmentajana eivät liity urakehitykseen vaan siihen, että toimin sopivissa ja vaativissa ympäristöissä. Vaadin itseltäni sitä, että kasvan ihmisenä ja valmentajana joka päivä paremmaksi. Odotan sitä myös ihmisiltä ympärilläni. Haaveena on joskus opiskella valmentamista ulkomailla.”

Mitä sanoisit, että mikä tai mitkä ovat vahvuutesi valmentajana?

”Haluan olla samaan aikaan sekä keskusteleva että vaativa. Vahvuuteni liittyy pelin perusperiaatteiden opettamiseen, ja näen että pelaajat tarvitsevat peruspelaamisen työkaluja pelin eri tilanteissa pärjäämiseen.

Lisäksi olen viime vuodet opiskellut intensiivisesti positional play -filosofiaa, joka perustuu siihen, että kentällä luodaan ylivoimatilanteita vastustajaa vastaan.”

Poikien valmennuspäällikkö Turunen on tyytyväinen uudesta valmentajasta

U15- ja nuorempien poikien valmennuspäällikkönä toimiva Jouko ”Jokke” Turunen on enemmän kuin tyytyväinen, että Aleksi saatiin päävalmentajaksi D-pojille.

”Aleksi on ikäisekseen jo kokenut valmentaja ja toiminut pitkään tämän vaiheen ikäluokkien parissa KäPassa. Hänen sisältöosaamisensa peruspelaamisen opettamisen osalta on korkealla tasolla ja haastattelussa hän vakuutti meidän intohimostaan tulla kehittämään pelaajia Ilveksessä. Olemme erittäin tyytyväisiä, että saimme tämän tason osaajan Ilvekseen.”

Tervetuloa Ilvekseen, ”Api”!