Ilves perustaa junioriedustusjoukkueet P8(2017s) ja T8 (2017s) kaudelle 2025. Toiminnasta kiinnostuneet pelaajat ilmoittautuvat syyskuussa alkavalle, kaikille avoimelle ja ilmaiselle 4 viikon tutustumisjaksolle (13.9-4.10.2024).

Tällä kaudella ensimmäistä edustusjoukkuekauttaan pelaavat T8(2016) tytöt valmentajineen kannustavat kaikkia jalkapallosta kiinnostuneita tyttöjä lähtemään mukaan, ainakin ilmaiselle tutumisjaksolle. Pelaajista Aada, Liina ja Peppi ovat ainakin olleet erittäin tyytyväisiä kauteen. Tytöt pääsivät ihan oikean haastattelijan jututettavaksi.

Miten on mennyt ensimmäinen kausi junioriedustusjoukkueessa?

Kaikki tytöt kertoivat, että ensimmäinen kausi on mennyt oikein hyvin!

Onko joku juttu ollut erityisen kivaa, mitä on jäänyt mieleen?

Kaikilla nousee erityisesti turnaukset ja pelit puheisiin. Aada myös mainitsee, että joukkueena Kansallisen Liigan peleissä käynti on ollut kivaa ja kun Helmarit olivat pelaamassa täällä!

Mitä koet, että olet oppinut tämän ensimmäisen kauden aikana?

Tytöillä harhautukset nousevat ensimmäisenä mieleen, että niitä on oppinut (se onkin nyt meillä ollut teemana eli hyvä että on jäänyt mieleen ja oppiin!), myös laukomista on opittu ja maalivahtina rohkeammaksi sekä yleisesti pelaajat kertovat oppineensa rohkeammaksi kentällä.

Mikä on ollut joukkueessanne parasta?

Pelaajat vastaavat että “Tää joukkue ja kun ollaan yhdessä joukkue”, “Joukkuekaverit ja valmentajat on kivoja”. “Joukkueessa kaikki tsemppaa ja kannustaa loppuun asti, eikä kukaan jätä pelitilanteita kesken ja yritetään kunnolla”.

Miksi teidän mielestä kannattaa pelata junioriedustusjoukkueessa?

Aada kertoo, että täällä treenataan hyvin ja kunnolla ja harjoitellaan kaikkea kivaa. Peppi kertoo, että täällä kehittyy ja löytää paljon kavereita ja Liina puolestaan myös, että oppii paljon uutta ja saa kavereita.

Haluatteko sanoa terveisiä niille jotka miettivät junioriedustukseen liittymistä?

Tyttöjen terveiset on että tänne kannattaa tulla, kun täällä harjoitellaan hyvin. Täältä löytää uusia kavereita ja oppii paljon uutta

Ikäluokan päävalmentaja Eeva Veijola kannustaa kaikkia tulemaan avoimelle tutustumisjaksolle katsomaan ja kokeilemaan millaista toiminta on.

“Ei kenenkään tarvitse osatakaan tässä kohtaa mitään ihmeempää, minä ja koko muu joukkueen tuleva valmennustiimi ollaan sitä varten, että opetetaan. Innokkuus itse lajiin ja liikuntaan on tärkeintä. Toiminnassamme lapset oppivat kyllä ja on tärkeä myös se tietää, että jokainen saa kasvaa ja kehittyä joukkueessa omana itsenään. Minun tehtäväni on mm. sytyttää se lajirakkaus tytöille innostavassa, turvallisessa ja laadukkaassa ympäristössä.

Vaikka toimintamme on kilpaurheilua, kehittymiseen tähtävää ja myöhemmällä iällä huipulle tähtävää niin ei sitä kannata tässä iässä kuitenkaan vielä miettiä. Toiminnassa korostamme täysillä yrittämistä ja parhaansa tekemistä. Toki ylläpidetään iän mukaisesti positiivisen korkeaa vaatimustasoa. Jokainen useimmiten kyllä pärjää mukana ja usein moni tykkää niin paljon toiminnasta että se vie aika mennessäänkin. Tällöin kehitystäkin tapahtuu hurjaa vauhtia niin liikunta kuin lajitaidossakin. Toiminta on ja antaa lapsille paljon muutakin kuin vain jalkapalloa.

Eli ei tämä toiminta ole mitään hampaat irvessä meininkiä eikä kenenkään tarvitse tehdä mitään lajivalintoja tässä kohtaa ja itse kannustankin vahvasti monipuoliseen harrastamiseen lapsena. Toiminta on ympärivuotista ja keskimäärin 3 tapahtumaa viikossa, mutta ei kenenkään oleteta pääsevän joka kerta ja ymmärretään että perheillä on muitakin menoja eli missään nimessä esimerkiksi toinen laji ei ole este liittyä joukkueeseen.

Eli ilman muuta kannustan kaikkia kiinnostuneita ja innokkaita tulemaan ainakin tutustumaan toimintaan, ei siinä ainakaan mitään menetä”.

Kannattaa siis ehdottomasti lähteä mukaan kokeilemaan!

Lue lisää täältä.