Jalkapallokausi alkaa päästä kunnolla vauhtiin monellakin saralla, niin myös Ilves Futis-Liigassa. Monta vuotta Futis-Liigan parissa toiminut Pasi Nieminen onkin Ilves jalkapallon toukokuun Kuukauden vapaaehtoinen! Pasille lähtee muiden Kuukauden vapaaehtoisten tapaan edustusjoukkueiden kausikortit.

Kerro ihan alkuun, että kuka olet ja mitä teet?

”Nimeni on Pasi Nieminen ja toimin Ilves Futis-Liigassa valmentajana Keskikaupungin E10-11t joukkueessa.”

Mikä on kaikkein paras asia nykyisessä vapaaehtoisroolissasi?

”Kyllä se on ehdottomasti se, kun näkee hymyileviä ja punaposkisia lapsia futiskentällä. Koen tärkeänä olla osana mahdollistamassa lasten ja nuorten liikkumista.”

Kuinka pitkään olet ollut mukana Ilveksen toiminnassa? Mitä kaikkea olet ehtinyt tehdä?

”Kesästä 2016 lähtien olen toiminut Keskikaupungin 2010-11 syntyneiden tyttöjen joukkueen valmentajana Futis-Liigassa. Lisäksi talvisin olen valmentanut omien lasteni ringettejoukkueissa. Viime kaudella Ilves Ringette-E:ssä. Molemmissa lajeissa olen myös tarttunut erotuomarin pilliin tarvittaessa.”

Miksi sinun mielestäsi toimintaan kannattaa lähteä rohkeasti mukaan?

”Itse lähdin mukaan omien lasteni aloitettua futisharrastuksen. Futis-Liigassa mielestäni hienoa on, ettei välttämättä syvällistä lajituntemusta tarvita vaan monenlaisia tehtäviä löytyy ja Ilves myöskin tarjoaa tietoa ja koulutusta tarvittaessa. Avoimella ja iloisella mielellä pärjää hyvin!”

Mikä on paras futismuistosi?

”Ensimmäisenä mieleeni tulee fanireissut ystävien kanssa Saksaan, Itävaltaan ja Barcelonaan. Toivottavasti päästään pian taas seuraamaan urheilua livenä stadioneille ja halleihin!”

Kannatatko Ilveksen lisäksi joitain muita jalkapalloseuroja? Jos kannatat, niin mitä!

”Lapsena perheemme asui Saksassa vuoden verran, noista ajoista lähtien Bayern München on ollut lähellä sydäntäni.”

Terveisiä lukijoille?

”Aurinkoista futiskesää kaikille!!”

Onnittelut vielä Pasille!