Viikonloppuna kaikki seuran SM- ja Ykkösen joukkueet taistelivat piosteistä. Kahdeksasta pelistä saatiin nyt ainoastaan kolmesta pelistä voitot keltavihreille. Keväinen flunssa-aalto oli hiukan joka joukkueen kokoonpanoihin aiheuttanut muutoksia.

Kansallisessa Liigassa Ilves jatkaa sarjan kärjessä tappiottomalla peliillä. Perjantaina Tammelassa kaatui selvin 4-0 lukemin sarjanousija PKKU. Anna Olmala tykitti hattutempun, Tessa Perttula laukoi uran avausmaalinsa pääsarjatasolla ja Nelli Hautamäki pelasi toisen peräkkäisen nollapelinsä. Päävalmentaja Anssi Ylinen oli syystäkin tyytyväinen joukkueen esitykseen.

Eka jakso oli meiltä hyvää dominointia, aivan alusta saakka. Pystyimme pitämään palloa ja saimme aikaisen avausmaalinkin, joka vielä vapautti pelaamista. Koko jakso oli meiltä hyvää pelaamista. Paikkoja oli useampaankin maaliin, mutta kyllä kaksi tehtyä per jakso on ihan hyvä.

Toinen jakso ei aivan yhtä hyvin alkanut. Pelaaminen oli vähän hätäistä emmekä saaneet peliä aivan samalla lailla kontrolliin. Kolmannen maalin jälkeen kontrolli palautui ja pelin hallinta siirtyi jälleen meille. Meidän maalivahtimme torjui 88. minuutilla yhden vastustajan laukauksen. Se oli heidän ainoansa koko pelissä.

Nyt pidetään kolmen päivä tauko ja palataan harjoituksiin vasta tiistaina. Sunnuntaina kohdataan kotimaan ehdoton kärkiseura HJK vieraissa. Tuo ottelu on meille hyvä mittari, pääsemme mittaamaan tämän hetken tasomme.

Naisten Ykkösessä Ilves/2 matkasi Kotkaan FC KTP:n vieraaksi. Kotijoukkue nollasi tupsukorvat 3-0 voitollaan ja hankaloitti Ilveksen pääsyä ylempään jatkosarjaan. Eroa neljäntenä olevaan ONS:iin on viisi pistettä, tosin oululaiset ovat yhden ottelun enemmän pelanneet. Seuraavaksi Ilves/2 kohtaa maanantaina 13.5. Kaupissa HJK Akatemian. Päävalmentaja Mostafa Modabberian kommentoi ottelua vähäsanaisesti.

Oli tosi vaikea peli ja ei päästy oikein peliin mukaan. Kokonaisuudessaan jäi paljon parrannettava ja nyt fokus on seuraavaan otteluun.

T18 SM-sarjassa Ilves kärsi sunnuntaina 0-2 kotitappion ONS:lle. Joukkue on viiden kierroksen jälkeen vielä ilman pisteitä, seuraavan kerran pisteitä on jaossa sunnuntaina 26.5 kun EPS saapuu Kauppiin vieraaksi. Valmentaja Jarkko Ruuska näki pelissä paljon hyvääkin.

Ilveksen vieraaksi saapui Oulusta hyvin kauden aloittanut ONS, jonka valmennustiimissä viime kauden Ilveksen B-tytöistä tuttu Silja Lukkarinen. Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä ja ensimmäisellä puoliajalla maalintekotilanteita oli kummallakin joukkueella. ONS kuitenkin käytti tilanteensa paremmin hyväkseen ja tauolle mentiin ONS:sin 2-0 johdossa.

Toisella puoliajalla Ilves koitti kiriä ONS:n johtoasemaa kuriin jatkamalla ensimmäisen puoliajan hyvällä peli-ilmeellä, mutta toisen puoliajan jäädessä maalittomaksi, voitti ONS ottelun tuloksella 2-0. Tappiosta huolimatta Ilves pystyi kentällä toteuttamaan ottelusuunnitelman mukaisia asioita ja sitä kautta luomaan maalipaikkoja. Lopputuloksesta huolimatta joukkue jatkaa sisuuntuneena kohti seuraavaa ottelua.

P20 SM-karsintasarjassa Ilves jäi Vaasassa pisteittä VPS:n ollen 3-2 parempi. Maalintekijöinä toimivat Elias Tamminen ja Samu Rainio.Omassa lohkossaan tupsukorvat ovat mukavasti kolmantena, mutta tasaisessa lohkossa eroa viivan alapuolelle on ainoastaan kolme pistettä. Lauantaina luvassa onkin jännittävä paikallispeli, kun NoPS saapuu kauppiin klo 12 vieraaksi. Päävalmentaja Mikko Rainio harmitteli pisteiden menetystä.

Kova taistelupeli, josta olisimme mielestäni ansainneet vähintään tasapelipisteen. Lähdimme reissuun erittäin vähälukuisella kokoonpanolla pelaajien sairastumisten ja loukkaantumisten vuoksi. Kentälle saatu joukkue kuitenkin heittäytyi otteluun huippuasenteella, josta täytyy olla ylpeä kirvelevästä tappiosta huolimatta. Alun lievän hermostuneisuuden jälkeen saimme hyvän otteen pelistä ja hallitsimme sitä pitkät tovit. Pysyimme kuskin paikalla viimeiselle kymmenminuuttiselle asti, jolloin väsymys alkoi hiipiä puseroon ja vahva VPS osin vaihtopelaajiensa piristämänä tuli rinnalle ja ohi

P17 SM-karsintasarjassa puolestaan Ilves jatkoi vakuuttavia otteitaan ja venytti tappiottomien otteluiden putkeaan jo yhdeksän ottelun mittaiseksi. Maalejaan juhlivat Juho Toivonen kertaalleen, Samuel Syrjänen kahdesti ja Sander Korsunov peräti kolmesti.Lohkon kärkipaikkaa joukkue pitää neljän pisteen erolla. Tällä viikolla Ilves pelaa kaksi vieraspeliä, ensin torstainan Seinäjoella SJK: ja sunnuntaina Raumalla P-Iirojen vieraana. Päävalmentaja Iikka Miettinen oli tyytyväinen joukkueensa taisteluasenteeseen.

FC Lahti tuli hyvin valmistautuneena peliin ja oli taas meille hankala vastustaja. Lahti pystyi aiheuttamaan meille ongelmia kaksinkamppailukovuudella, kovalla työmoraalilla ja liikkeillä selustaan mutta saimme luotua tarpeeksi paikkoja kääntääksemme ottelun lopulta meille. Joukkue osoitti luonnetta ja henkistä kovuutta kiriessä Lahden kahden maalin johdon kahdesti kiinni pelin aikana tulemalla vielä ohi lisäajalla. Pelistä löytyi hyvin asioita mitä lähteä kehittämään tulevissa harjoituksissa.

P20 Ykkösessä Ilves/2 palasi voittokantaan hakiessaan 1-3 vierasvoiton EPS:stä. Ensio Pauno teki yhden ja Eemil Mäentakanen kaksi maalia. Neljän kierroksen jälkeen Ilves/2 on viidentenä. Myös heillä on seuraavaksi paikallisottelu, kun kohtaavat TPV:n perjantaina klo 20 Vuoreksen Ilveskentällä. Valmentaja Petteri Retkin oli tyytyväinen tulokseen.

Ensimmäinen erä oli yleisesti melko levotonta peliä ja sitä leimasi kova vastatuuli, jota vastaan taistelimme turhan usein ilmassa, vaikka tilaa ja aikaa olisi ollut pelata maissa. Vastustaja puolestaan hyödynsi tuulen ja meidän vasta auringon omassa taktiikassaan ja pääsi iskemään johtomaalin heti ensimmäisestä kunnon tilanteesta. Tasoitusmaali saatiin rakennettua vain 10 min johtomaalin jälkeen ihan harjoitellun sommitelman päätteeksi. Johtomaali tehtiin vielä ensimmäisen erän loppuun läpiajotilanteen päätteeksi tuomitusta pilkusta.

Toiseenkaan erään emme saaneet omaa peliä rullaamaan normaaliin tapaan vaan sama ensimmäisen erän vaivannut hermostuneisuus leimasi otteita läpi pelin. Kolmas maali toisen erän lopulla helpotti ja pystyimme varmistamaan tärkeät kolme pistettä ja mukavan paluumatkan bussilla kotiin.

Tästä yhdessä haasteista ja onnistumisista oppien kohti perjantain paikallis derbyä TPV:tä vastaan vuoreksessa.

T18 Ykkösessä Ilves/2 koki ruman tappion Raumalla, kun P-Iirot iskivät 6-0 lukemat sunnuntaina. Viiden kierroksen jälkeen on Ilves/2 mukavasti viidentenä lohkossaan. Lauantaina joukkue kohtaa Rantaperkiön kentällä klo 17 KaaPo:n. Valmentaja Jenna Oksanen ei selitetllyt tappiota.

Ensimmäisellä puoliajalla pystyimme vielä melko hyvin pelaamaan pois vastustajan vahvuuksia. Kummatkin maalit tulivat keskialueen pallon menetyksistä. Puoliajalla painotettiin kovuutta ja aggressiivisuutta, mutta vastustaja tuli toiselle puoliajalle kovempaa ja paremmalla jalalla. Pisteet ansaitusti kotijoukkueelle.

P17 Ykkösessä teki Ilves/2 pisteettömän reissun Jyväskylään. Isäntänä toiminut JJK Jyväskylä/1 piti pisteet 4-0 voitollaan. Kahdeksan pelatun kierroksen jälkeen on Ilveksen sijoitus kymmenes, ainoastaan pisteen erolla putoamisviivan alapuolella vaaniiviin OLS/2:een ja KajHa:aan. Lauantaina Ilves/2 isännöi klo 14 Rantaperkiön kentällä FF Jaroa. Päävalmentaja Marco Baruffato harmitteli flunssa-aallon rokottaneen joukkuetta turhan paljon.

Joukkue oli vajaamiehinen, vain 13 pelaajaa saatiin matkalle Jyväskylään. Silti ensimmäinen puoliaika oli ihan kelvollinen.
Toisella puoliajalla JJK teki toisen maalin minuutin jälkeen ja intensiteettimme laski askel askeleelta. Osittain siksi, että kentällä oli neljä pelaajaa, jotka juuri palasivat kahden viikon flunssan jälkeen.
Silti JJK oli hyvä joukkue ja ansaitsi kolme pistettään.